| Visit Our Catalog at SteelGuitarShopper.com |

Post new topic AT&T Yahoo e-mail, posting Youtube links issue
Reply to topic
Author Topic:  AT&T Yahoo e-mail, posting Youtube links issue
ajm


From:
Los Angeles
Post  Posted 17 Aug 2018 3:23 pm    
Reply with quote

Let's see if I can explain this correctly.

I find a Youtube video I want to share.
I copy the link.
I then open up one of my long standing AT&T email accounts, create a new email, and post the link in the body.

Problem: The actual link is correct, but the little picture that is created and shows up with the link is something completely different.
In other words, I might copy a link to a PSG video, and the link will be correct, but the picture will say that it's for some wildlife video or finance or maybe even something in another language. In other words, not even remotely related to the link.

So then to try to troubleshoot it, I send the email to myself.
When I get the email, I open it and click on the supposed bogus video.
Guess what? It turns out to open a new window for YouTube and goes to the CORRECT (PSG) video.

So........
Thinking that YAHOO email is the problem, I try copying and sending links from other web sites.
The SGF, various newspapers, Craigslist, etc.
Guess what?
They are all OK.

So it appears that there is an issue with Youtube links only.

I haven't figured out if the problem is with YT, or with Yahoo mail translating the link into a picture and inserting it into the emails.
I have looked at different settings on YT and Yahoo mail but nothing stands out.

This is relatively new, the past few days or so.

Anybody else notice this?
Fixes?

Thanks in advance.
View user's profile Send private message
Randy Schneider


From:
Central Texas, USA
Post  Posted 18 Aug 2018 4:07 am    
Reply with quote

ajm,

I haven't experienced the problem, but one way around it might be to wait for the picture to be loaded, then click on the 'X' in the upper right corner of the image to remove the picture. That just restores the original URL that you posted, instead of changing the link text and adding the picture.

rds
View user's profile Send private message Send e-mail
ajm


From:
Los Angeles
Post  Posted 18 Aug 2018 10:01 am    
Reply with quote

I forgot to mention that when it was acting up I tried both Google Chrome and MS Edge as the browsers.

Randy: Thanks for the suggestion.
That is a valid one.
However, I'd probably still want to check the link out after deleting the picture to make sure it's really the PSG video (or whatever) that I wanted, as opposed to the latest rap 4 letter word unedited uncensored video that might be pictured.
A lot of extra work for a stoopid problem that shouldn't be happening.

Anyway....update to Saturday 18 Aug 2018......

I just tried it all several times using two different email accounts.
Everything is working.

I need to go find a nice tall bridge to jump off of.
View user's profile Send private message

All times are GMT - 8 Hours
Jump to:  
Please review our Forum Rules and Policies
Our Online Catalog
Strings, CDs, instruction, and steel guitar accessories
www.SteelGuitarShopper.com

Steel Guitar Music
Instrumental steel guitar CDs for your permanent collection
www.SteelGuitarMusic.com

BIAB Styles
Ray Price Shuffles for Band-in-a-Box
by Jim Baron

The Steel Guitar Forum
148 S. Cloverdale Blvd.
Cloverdale, CA 95425 USA

Support This Forum



advertisement